Eftersnack; Brynäs - HV71. 4-3. Omgång 19.

Det gick inte så bra..
Hv var som jag skrev i försnacket otroligt skadedrabbat, med bland andra Jukka Voutilainen, David Fredriksson och David Petrasek på skadelistan. Även Martin Thörnberg fattades efter sin knätackling mot en Skellefteå spelare i torsdags. Han blir avstängd fram till den 6 November, vilket innebär att han även missar den första matchen i Karjala cup.

Första Perioden:
Hv började matchen ganska passivt och lamt, och Brynäs kunde ganska snabbt ta ledningen genom Widing, som hade gott om tid att placera upp pucken i nättaket bakom Stefan.
Försvarsspel, passningsspel och annat viktigt var som bortblåst helt och hållet för Hv.
Sedan blev en Brynässpelare utvisad, och Hv gjorde det jag alltid ber om, snabb tekning (i detta fall av Davidsson) bak till back (i detta fall Puistola), som skjuter direktskott fram till forwarden (i detta fall Önerud) framför mål som styr in pucken bakom målvakten. Ställningen var 1-1.
30 Sekunder senare i PP händer exakt samma sak, men med nya spelare på isen, Melin som tekare, Beech (The king!) som skjuter och Laine som petar in den. Tackar! Mitt hopp steg mer och mer på att början av matchen var ett minne blott!

Andra perioden:
Men andra perioden startade som första; Hv spelade passivt och mycket blev fel. En Brynässpelare fick stå helt omarkerad framför Stefan och kunde sätta kviteringspucken till 2-2 efter bara 3 minuters spel. Stefan var dock perioden och matchens hjälte och stog för många fina räddningar. Frågan är bara vart backarna var någonstans? Trodde det var paus och va ute o köpte korv? Angell gjorde iallafall att Hv övertog ledningen efter 8 minuter.

Tredje Perioden:
I tredje perioden hände det igen. Brynäs gjorde ett otroligt tidigt mål, pga att Davidsson fipplat med pucken på offensiv blå och gett bort pucken till en fri Brynässpelare. Det stog 3-3 under hela tredje perioden. Vilket Hv ska ha en elouge för, eftersom de i tredje perioden drog på sig otroligt många utvisningar!

Sudden
Matchen gick till sudden, där Brynäs återigen gjorde ett snabbt mål, återigen pga att en Hv spelare fipplat. Nu var det Luoma som hade stora problem med att få ur pucken ur egen zon, och Brynäs tackade och tog emot.. Så alltihop slutade med 4-3 till Brynäs.

Sammanfattning:
För min del handlade hela matchen om felpassningar, okoncentrerade spelare, utvisningar och backar som köper korv. Vilket det gör i skrämmande många matcher nu! Hv är verkligen nere i en svacka, och ska jag vara ärlig, så "hoppas" och tror jag tyvärr att det beror mycket på skadeläget. Jag hoppas det beror på skadeläget, eftersom spelare kommer tillbaka efter skador, men är det något annat som ligger i grunden till att det går dåligt, känns det inte bra det här!
Jag önskar att våra juniorer och utlånade spelare var mer förberedda för spel i Hv än vad de är..

NU är det ett otroligt behövligt uppehåll, och jag hoppas många av spelarna kommer återhämta sig till den 12 November då Hv beger sig ner till Schweiz och möter HC Bern i Champions Hockey League. Hoppas framför allt att Hv är i toppform när vi möter formstarka Rögle nere i Ängelholm den 15 November! Spänningen är på topp!

Måste även lägga in ett inlägg påtal om Rögle. Jag tycker det är underbart att Rögle toppade serien i ett par dagar, och nu ligger på samma poäng som Modo och Linköping som ligger 1a och 2a!