Branna!

Ska sta att jag har brant mig. Nat helt fantastiskt. Ar helt knallrod. Galet fint! haha. Men, vet iallafall att det kommer lagga sig om ett par dagar och da kommer jag vara brun! Fint det!

Hotellet ar riktigt bra, maten ar bra, vadret ar okej, och livet ar allmant otroligt bra just nu!

10 timmar kvar...

Om 10 timmar bär det iväg till Spanien; Fuerteventura; Corralejo.

Ha det bra ellesammans! Hörs om en vecka!

Städa, städa varje fredag, o så varje jul....

Det är tråkigt o storstäda... Städade precis toaletten.. Och för alla som varit här, vet hur vårat badrum ser ut, det finns cirka 100 halvfulla shampoo flaskor och liknande. Jag har tagit bort mitt nu, men det ser fan ut att vara precis lika mycket kvar. Det är värdelöst och städa när man inte ser någon skillnad!
Någon som har tips på hur man städar fortare?

Jag har lyckats göra en sak. Tänker inte berätta för någon om det, men jag är gudomligt stolt över mig själv!

Nej, återgå till städningen då kanske.. Åh..

Anonym?

Jag tycker inte om att få en "anonym"kommentar!
Jag vill ju veta vem jag ska tänka på när jag läser det hela.
Och i nuläget, vem det är som tycker jag är grym! :P
Skriv vad ni heter gott folk! :D

Ingen ork..

Jag mår inte dåligt, jag har bara ingen ork att vara trevlig och social med människor just nu.. Så, om någon undrar, så är det därför jag inte hört/hör av mig på ett par dagar..
Har inte ens lust att skriva av mig när det gäller hockeyn nu, och då är något fel..
Känner just nu att jag behöver vara för mig själv..
Låter förmodligen otroligt egoistiskt, men jag behöver lyssna på mig själv nu, och ingen annan.

Det som piggar upp mig just nu är att Jimmy och jag kommer få en så jävla ball vecka nästa vecka! Yei!

Men som sagt, jag mår faktiskt inte dåligt, bara känner mig osocial.


Så, förlåt mig kära vänner för det här med min osocialitet..
Skriver korta meddelanden till de allra närmaste här istället :)


Viktoria; Jättekul att din arbetsintervju gick bra! Jag hoppas verkligen att du får komma tillbaka på möte!
Jessica; Ja, vad säger man som ska få dig på andra tankar än Herr Bössa? :P
Hannah; Vi ses i helgen, och som sagt, du ska få some updates, men, det händer inget spännande! jag vill dock veta hur det går för dig med en och annan liten man!?
Linnéa; Woaah! Kommer hem i helgen! Men kanske inte kommer ses!? :( Det här är inte okej :(

Alla ni andra; Jag kommer tillbaka, så fortsätt besöka min blogg, för snart kommer något intressant inlägg igen :P

hannahfordejbaby.devote.se

Hannahs blogginlägg är så oförskämt roliga att läsa!
Hannah, satsa på o bli stå-upp-komiker för fan! :D eller kanske skvaller-tant? ;)
Söta unge! Ses i helgen!
Men för att även kommentera; nej, just nu svänger det faktiskt inget alls. nu står det bara jävligt still! :P

Jag vann!

Mix megapol. Vilken kanal... Fredrik Sandgren. Vilken lirare.
Haha, jag är egentligen väldigt rädd för honom, för han är så galet intensiv och hysterisk hela tiden. Men, fan, han kan vara rätt rolig också, trots att han för det mesta känns ganska jobbig.

Igår, den 18 November, vann jag iallafall en tävlig. Det var spännande och ganska pinsamt.
Tävlingen berodde på att tjejerna hade vunnit i tävlingen "kvinna mot man". Tävlingen jag deltog i handlade om hockey och det man kunde vinna var ett par hockeybiljetter till BoråsHC-HuddingeIK på söndag eftermiddag.
Enbart tjejer fick ringa in i tävlingen och jag kände mig ganska manad att ringa, som en kul grej.

Frågan var skrattretande enkel kände jag, "Hur många spelare får det sammanlagt vara på isen sammtidigt, från ett och samma lag?". Jag ringde in och var svinpeppad för att jag kunde.. Men det tutade upptaget, jag ringde igen, återigen tutade det upptaget. Jag påpekar igen att jag från början gjorde det som en kul grej, men har man väl börjat, går det inte sluta ringa.. När det gått sisådär 1½ minut av ringandet, kände jag att jag skulle ge det ett sista försök. Och jag kom fram!
"Fredrik Sandgren, Mix megapol!" Jag svarade med nervös röst "h-h-h-eej..." Och vi pratade en liten sväng medans musiken spelade och han frågade hur många spelare det ska vara "6st förstås" svarar jag, och hoppas på att han ska ge mig biljetterna. (Han hade trots allt 100stycken att dela ut). Han borde ju göra det här snabbt och smidigt så han hinner med så många som möjligt innan musiken är slut, tänker jag.. Men nejdå.. "Alldeles riktigt, om du hänger kvar lite så ska du få vara med i radio" Min reaktion då var egentligen. "Nej men va faaan".
Men, musiken tog slut och jag hörde han prata och drar in mig i det hela... Vi pratar ganska länge och mycket och tillslut glömmer jag i stortsätt att jag är med i radion. Och han är jobbig, dryg och pinsam precis som vanligt.
Han frågade om jag gillar hockey, och jag svarar att jag älskar hockey. Han undrade vilket lag som gäller och jag svarar "Hv71!" han blev helt tyst och sa bara "Jaaaahapp... " Han blev nog lite besviken eftersom alla boråsare är frölundaiter. Jag svarade på frågan återigen och han gav mig knappen med applåder.
Han berättar att många ringt, (ja, uppenbarligen eftersom det var upptaget i 1½ minut..!) och att ingen innan haft rätt. WHAT? Är det inga tjejer som har koll eller?! Han frågade hur många biljetter jag ville ha, "2-3-4..fler?", jag sa att "Njae, 4 blir bra, men måste det enbart vara tjejer som följer med" och han svarar "Ja, eftersom det här är en tjejgrej så är det enbart tjejer som gäller..." Attans svarar jag, och han frågar om det är nåt problem, och jag berättar att Jimmy från Karlstad kommer. Då kommer Fredrik med det ultimata förslaget "Ja, men vet du vad du gör då, du tar på honom en basker och sminkar honom lite lätt"...

När jag för det första berättade för Jimmy att vi skulle på allsvensk bottenhockey på söndag suckade han och sa "men va fan, kunde du inte valt en bättre match och tävla om...", när jag sen berättar att han måste se ut som en tjej sa han "men va faaan, driver du med mig eller?!".
Det hela slutade dock med att han va svinpeppad, och kom med egna förslag om att han kanske skulle ha peruk tillochmed? Haha!
Och jag skulle inte hämta ut några biljetter, nejdå, jag står förstås med på Vip-gästlistan! :D Så på söndag är det bara att traska in.

Kan nog bli en ganska rolig match, eftersom det är "bottenmöte". Hoppas på att Hv-pajkarna kommer spela och att Robin står i mål. Då kommer det bli en rolig match. Speciellt med Jimmy-flickan brevid! Haha!

Forex och annat dyrt!

Jag och Jessica drog till Borås. Och som vanligt blir det dyrt och plågsamt när vi ska shoppa ihop. Men, idag kunde jag hejda mig en aning iallafall! Hade dock gärna sett att Borås fixade sig ett "Bikbok". Hade suttit fint det!
Jessica sa i bussen ner, och jag ska inte citera henne rakt av (hahahaha!), "Nej, jag ska inte heller handla mycket idag, jag behöver egentligen inget och har inte råd med det.." Nej, det hette så, men vem var det då som handlade för nästan 800 på Gina Tricot? ;)
Satan i gatan va dyr euron är förövrigt, eller så är det helt enkelt kronan som är värdelös! Men, nu är pengarna växlade iallafall så, nu kan jag gärna åka, med en gång, tack!

Sitter och lyssnar på "for your eyes only".. Fin!

Sanningen?

Jag frågar återigen...
Har du vart ärlig i NÅGONTING du har sagt till mig Mr...?
Jag vill ha dig i mitt liv, som min vän, enbart!

Som det verkar just nu, så finns det inte minsta sanning i något av det du sagt.
Varför säga att vi kan fortsätta vara vänner, när du inte visar minsta intresse för det? Vad är anledningen?
Tror du att jag mår bättre av att du säger en sak, och gör en helt annan?

Varför fortsätta undvika mig o bara vara "otrevlig"? Varför inte bara vara en man och säga rakt ut som det är så jag kan släppa det och "gå vidare"?!
Det skulle göra 1000ggr mindre ont om du bara sa precis som det är och SEN bara försvinner.
Inte bara försvinna utan minsta ord..!
Jag vill tro något helt annat om dig, för jag vet att du är så jävla bra, men förlåt att jag säger det men, du verkar vara precis som alla andra. Och det tänker jag fortsätta tro tills du bevisar annat, jag trodde verkligen annat om dig.. Men just nu vet jag faktiskt inte.... Bevisa att du är bra!
Du säger att du vill fortsätta prata osv, men, när jag väl skriver så, pschy, får jag väl nåt halvluddigt svar och sen är det tack och adjö med en gång.
Du skriver aldrig och frågar hur det är, sånt där som vänner gör, aldrig ett ord, så vad ska jag tro?


Vad ska jag tro när du för ett tag sen berättade saker som gjorde att jag trodde att vi kanske kunde vara vänner, men, som det verkar nu, så vill du inte ens det...?

Vi har det så jävla ball ihop, aldrig tråkigt som du sa osv.. Vad hände med det?


Snälla, bevisa att du är bra, bevisa att du kan vara min vän som du säger, jag begär
inget mer än så längre...
Annars, så säg bara till mig att det inte går! Jag kan ta det! Hellre det än den här helvetiska ovissheten!

Jag vet inte ens om du läser min blogg, men jag hoppas på det, för jag behöver veta vad som händer...



Andreas Jämtin

Jag älskar dig.
Men vad fan gör du!?
Går till laget jag och alla andra hv-supportrar avskyr mest i hela elitserien. Och, du själv avskydde dom mer än pest och kolera. Och, INGEN av Linköpingssupportrarna kommer älska dig så som vi I Hv gör.. För, de HATADE dig verkligen förut.. Nu kommer de dock erkänna att de hatade dig enbartt för att du är en otroligt jobbig och svår spelare att möta. Du är en av de bättre älskade du..

Okej. Min åsikt är att Andreas går till Lhc enbart i hopp om att vinna ett Sm-guld till.
Nej. Där var jag väl inte helt ärlig kanske.. Fast jo, jag tror det är därför. Han hade fler klubbar att välja mellan, och som sagt, han hatade Lhc förut! Visst, han hade uppenbarligen fått ett bättre kontrakterbjudande från Lhc (nu passar det och visa att ni tycker om honom?!), och han var väl inte speciellt överrens med Kenta varje dag förra året, men snälla, VILKEN klubb som helst utom Lhc...

Jag är besviken och otroligt bitter över att han väljer just Lhc, när han uppenbarligen fått fler erbjudanden från andra klubbar...
Jag är ledsen.. men ja, mest bitter.
Jag kommer aldrig kunna hata Andreas, men satan vad hemsk han kommer vara att möta! Jag vet ju trotsallt vad han går för!

"Han förstår att det är en känslig övergång som kommer bli omdiskuterad.
– Jag kan bara hoppas att folk tar det här på rätt sätt, säger Jämtin.
"
Nej. Jag tar det faktiskt inte på rätt sätt Andreas!

Jag kan prata i all evighet om det här, för det är INTE okej..

Jag skrev det här för ett par dagar sedan men.. Inte kommit ihåg och lägga upp det..

Det är för mycket skit på läktarna!

Det här inlägget skrev jag igår, men precis nyss i "hockeykväll" pratade Wikegård om i stort sätt exakt detsamma!

Härromveckan kunde man läsa om att Johan Tornberg lämnat tränarrollen i Västerås pga olika hot. Hoten har varit anonyma, som tillexempel lappar på fönsterrutor och bilrutor. Att man ogillar en tränare för det han gör osv, det är helt okej, för alla tycker inte likadant, men att utföra olika hot osv är INTE okej. Speciellt inte när, i det här fallet, Johans familj är dem som hoten är riktade emot. Vad ska hot hjälpa!? Johan kan väl fan inte göra mer än han gör, hans lag spelar inte bättre för att han får hot emot sig! ÅH!
Vad är problemet med alla dessa huliganer!?
Jag säger inte att jag är guds bästa barn när det gäller hockey. Men när jag går på hockey, går jag dit för hockeynsskull och inte för att efteråt slåss och under tiden som matchen pågår stå och skrika jävligt opassande ord till andra klacken och andra bortasupportrar i publiken.
I min åsikt så har inte dessa personer något alls i arenan att göra! Tänk så många det är som tittar och står i klacken pga laget, och när deras lag gör mål jublar. Då reagerar huliganerna på att något händer och börjar också de jubla, men det är bara pinsamt! För det är så helvetiskt värdelöst, när de inte enms tittar på matchen utan koncentrerar sig på annat. Många av huliganerna skiter verkligen i hockeyn, andra är väl intresserade men inte tillräckligt mogna!
Åh. Jag kan inte ens skriva min ilska i ord för det...

Efter matchen mot Rögle i Ängelholm den 15/11 kom ryktena om att Fredrik Stillman (Hvs sportchef) gått under jorden pga av hot. Allt baserat på att olika hv-fans tycker att han är värdelös efter hela situationen med Andreas Jämtin. Jag tycker kanske inte heller att Stillman skötte det hela på ett bra sätt, och att han lite väl lättvindigt bara trodde att Andreas skulle återvända till Hv. Men inte fan skriver jag hot-mail osv så att han tvingas "gå under jorden". Dessa rykten var dock falska, men han uttalade sig om det hela:
"Jag känner mig inte hotad, men jag har fått många mail och sms om hur oduglig jag är.."
Herregud! Ingen sportchef har varit tidigare bättre är Fredrik, det är min åsikt. Visst, som sagt, han skulle lagt mer energi på Andreas. Men även en sportchef kan göra misstag då och då, och ska kunna göra det utan att få mail och annat som berättar hur oduglig han är!

Nu kommer jag med all säkerhet också bli hotad...! Hmpf! Men..
Det har blivit för mycket skit på läktarna inom hockeyn!

Attans!

Okej. Jag vet att jag är girig och bitter, och inte tänker längre än vad näsan räcker men.. Det här är bara för mycket...

Var och köpte min efterlängtade systemkamera idag!
En Nikon D80 med 18-55 DX objekt.
Nu kommer vi till varför jag är så girig och bitter.
Jag betalade hyffsat mycket pengar för den, och objektivet har inte bildstabilisator..
Det är dock ett 18-55 DX, alltså objekt med vidvinkelzoom. Kikar man på netonnet så kan man få samma kamerahus, med ett 18-55 DX VR, (vidvinkel och bildstabilisator) för ungefär samma pris. Men, tittar man på experts sida på olika objektiv så är "18-55 DX" dyrare än "18-55 DX VR"? Jag förstår mig inte på det här :(
Någon som känner sig manad att förklara för mig?

För det andra när det gäller bitterhet och girighet.
Som jag skrev härromdagen så har jag och Jimmy bokat resan. Då kostade den cirka 4800 var, nu, ett par dagar efter kostar exakt samma resa 3895. Kul liv!

Haha jag är så bitter! :P

Första dagen...

Det har gått jättebra!
Bortsett ifrån att Lizette inte kom ihåg mig imorse. Jag skulle komma 06.50 och möta henne på ett visst ställe. när jag kom dit så fanns det ingen Lizette. Så jag fick vänta en kvart tills vaktmästarna låste upp, och frågade dom vart jag kunde hitta henne... Han skrattade bara och sa "Ja, förmodligen sitter hon och dom andra och fikar som vanligt!". Så vi gick ner till fikarummet men, nej, ingen Lizette. Efter lite spring hit och dit hitytade jag henne dock och hon skämdes jättemycket när hon såg mig! haha! 
Dagen har förövrigt varit jättebra! Damerna är helt galna och galet högljuda, så, en aning huvudvärk nu men, det kommer bli kul om man nu får vicka där ett tag. Vilket inte är så troligt när jag ska hoppa runt på olika ställen men, ska iallafall dit imorgon igen!
Det här kommer bli bra! :)

Han kanske helt enkelt bara inte vill ha dig!

"Om killen du dejtar inte verkar helt frälst i dig
eller du börjar känna ett behov av att "komma underfund med honom"
- snälla, rara du, ta och försök att tänka den där underbara tanken att;
Han kanske helt enkelt bara inte vill ha dig.
Dumpa honom och hitta någon som vill det!"

// Liz Tuccilla




Stjärnklart och kallt...

Precis så som det va för några helger sen....

Jag vill ha dig, som jag hade dig förut...


Nu ska det sovas... Godnatt!

Jobb!

Yeas. Imorrn är första arbetsdagen! Börjar strax innan 07.00. KUL dygnsomställning. Borde egentligen lägga mig nu, men jag är inte det minsta trött. Attans!

Håll tummarna för mig imorgon! :D

Svenska hjältar!

En otroligt bra sak som aftonbladet startade för ett par år sedan!
Den stora galan då personerna som blivit utnämnda tar emot sitt pris är den 14 december!

Idag var första avsnittet av "inför galan". Då träffade dom bland annat Christoffer Lindhe från Ulricehamn. Läs länken här neranför!
Artikel från Aftonbladet

Lindhe är verkligen, för mig en person som överbevisar att ingenting är omöjligt och att man själv kan styra hur ens liv ska se ut, trots komplikationer!
Att vara med om en olycka som skadar så allvarligt, och sedan 2 år senare ställa upp i Paralympics är för mig helt obegripligt! Men, som sagt, han är ett bevis på att precis allt går om man bara vill!


Juryns motivering
”Christoffer Lindhe är en Svensk Hjälte för att han, trots en extremt svår olycka,
har kämpat sig tillbaka till livet - och till två fjärdeplatser i Para­olympics i somras.
Han är beviset för att man aldrig ska ge upp.”




Resan är bokad!

Nu händer det!
ÄNTLIGEN kommer min efterlängtade utlandsresa.. Den 24e november bär det iväg till Fuerteventura, Corralejo.
Ganska dyr resa, men så som hotellet ser ut så tror jag minsann att det är värt det :)
Hotellet
Brevid vårat hotell ligger en jättestor vattenpark. Kommer bli grymt!
Vattenparken (Youtube)
Vattenparken (Bild)
En av attraktionerna här heter "The black hole". Man åker på en ring, och ramlar man av ringen hamnar man i "det svarta hålet". Deras line för attraktionen är "There´s a way in, but no way out". Är det meningen att man ska vilja åka den då?!
Jag lär väl iallafall bli tvingad till att göra det har jag en känsla av! haha! Jag kommer iallafall bli som ett litet barn i parken!
Stranden som jag faktiskt inte tackar nej till!

Solresor


Det känns ju helt okej det här! Frågan är bara om jag ska ta med mig kameran, eller om jag ska vara rädd om den och strunta i det?

En sak som är underbar, det är att många som åker på båtturer i Corralejo får se delfiner! Och endel får tillochmed bada med dom! HUR mysigt och kul hade inte det varit?! Jag måste!

Jag och Jimmy blir borta i en vecka. Det kommer troligtvis bli en underbar vecka!
Trevligt sällskap med en av bästa vännerna, fina stränder och skönt väder. Tackar!

Sov gott, lilla älskade Alfred..

Nu är lilla Alfred borta...
Han var son till min mammas vänninna..
Han föddes den 26 Januari 2008 och somnade in den 13 November 2008..


När mamma berättade att Alfred slutat andas, bröt jag ihop. Den här lilla pojken har kämpat för sitt liv i ett halvår, han har varit utan hjärtslag ett tiotal gånger, men nu fanns det inget mer att göra..
Han har varit en kämpe under hela tiden, men läkarna gav från början inget hopp alls.
Han kunde leva en dag, en månad, ett år. Ingen visste. Det man visste var att han inte skulle överleva..
Det här är inte rättvist!


From those around I hear a cry, a muffled sob, a hopeless sigh..
I hear their footsteps leaving slow, and then I know my soul must fly!
A chilly wind begins to blow, within my soul, from Head to Toe.
And then... Last Breath escapes my lips..
It's time to leave. And I must Go..
So, it is true, but it's too late..
They said: Each soul has its given date, when it must leave its body's core, and meet with its Eternal Fate...




Rögle - HV71, 1-2. Omgång 21. Eftersnack.

Då drog det igång på allvar igen.
Elitserien har haft ett kort uppehåll pga Karjala Cup. Några lag spelade dock sin första match redan i tisdags, och Rögle spelade sin första i Torsdags mot Södertäljde där de vann med 3-2. Rögle är otroligt bra iår! Skrämande nog. I dagens match var dock inte Kenny Jönsson med. Vilket gjorde mig LITE lugnare, men efter 20 omgångar vet jag att de klarar sig bra utan Jönsson också!
Hv spelade i Champions Hockey Leauge i onsdags mot SC Bern (som de tidigare iår utklassat på hemmaplan) nere i Schweiz. Jag följde dock inte matchen. Den slutade 7-5 till hemmalaget Bern. Och vad källor säger så spelade Hv fruktansvärt värdelöst. Som jag skrivit fi tidigare inlägg så stämde inte passningsspel, försvar osv..

Med detta i åtanke var jag spänd inför dagens match.. Rögle är starka, 16 poäng hemma, och 17poäng borta.

Första perioden
Började i stortsätt som en slutspelasmatch. Högt tempo och mycket vilja. Passningar och dylikt stämde som vanligt inte, men det såg ljusare ut än vanligt vissa stunder! Jag förstår dock fortfarande inte vad hela grejjen med att finta och dra på offensiv blå handlar om, sluta vara så egoistiska och passa istället för att ge bort pucken!
Hv drog på sig en tidig utvisning. Vilket Rögle tog fördel av.. 1-0 till Rögle.
Hv fick sedan fyra nummerära överlägen på raken och i det tredje kunde Davidsson, mycket skickligt och snyggt sätta 1-1 målet. Han gick bakom mål, tog köksvägen och skjöt in den, med hjälp av Rögle-skridskor..
PP är dock en sak jag har att klaga över hos Hv. Det skjuts för lite på mål! Det liknar mer handboll i många lägen. Visst, man måste bygga upp spel, finta bort motståndare på rätt sätt osv, men, om man inte skjuter mot mål, är det väl ändå ingen idé att lura bort motståndarna!?

Andra Perioden
Nu var det istället Rögle som fick med sig utvisningarna, men kunde inte skapa något. Det kunde däremot Voutilainen som gjorde säsongens första BP mål! Och vilket mål sen! Han snodde åt sig pucken ganska nonchalant från en Rögle-spelarei Hvs anfallszon, och kunde därför komma fri med Rögles Penker. Eftersom det var Jukka som kom fri, kände jag mig lugn och kunde egentligen jublat innan jag sett att den gått in. 1-2 till Hv!

Tredje Perioden

Hv gjorde en otroligt bra tredje period, och visade upp, för egentligen första gången den här säsongen, bevis på att de är ett lag och inte enskilda spelare!
I 8de minuten blev Liv överkörd av en Rögle spelare och blev liggandes tillsammans med honom på isen. Han hade sträckt ljumsken och leddes ut av läkare till omklädningsrummet. Jag fick en chock. Det är tur att vi har Andersson som i vilka lägen som helst hoppar in och är otroligt stabil! Första rapporten efter matchen om Liv är dock lovande, och det var ingen större fara. Förhoppningsvis!
Som sagt visade sig Hv från den bästa sidan den här perioden, och Rögle hade inte mycket att komma med. Hvs Fredriksson och Melin fick öppna mål båda två, men kunde inte sätta dem.
Misstagen minimerades och Hv bombaderade. Det blev dock otroligt spänannde i slutet när Hv fick en man utvisad och Rögle tog ut sin målvakt. Men, pajkarna styrde upp det hela mycket bra!
Slutresultatet blev 1-2!

Det syntes att Hv efter Bern matchen haft ett litet "kris-möte". Jag hoppas att den här matchen, framförallt tredje perioden var ett smakprov på vad som komma skall!


Matchens Lirare
;
Förutom Voultilainen, tycker jag deffinitivt att Simon Önerud är.
Har en känsla av att jag kommer utnämna honom många gånger iår! Han visar att han vill vara med och kriga i toppen av tabellen, han krigar framför mål, är inte rädd för att ta smällar, och skjuter mot mål när han får chansen. Tänk om de äldre spelarna kunde få lite energi av Simon?


Period 1:
1-0 RBK (05.26) Peter Högardh (Salomonsson, Sondell) PP
1-1 HV71 (15.56) Johan Davidsson (Voutilainen, Thörnberg) PP

Period 2:
1-2 HV71
(13.02) Jukka Voutilainen BP

Period 3: -

Skott 19-41 (7-16, 7-9, 5-16)
Utvisningar RBK: 8x2 – HV71: 8x2
Domare Marcus Vinnerborg
Publik 5043



Göteborg!

Var där både igår och idag.

Igår var pappa, mamma och jag hos Mattias i affären i Allum.. Där var även Rebecca och hjälpte till. Så, familjen sprang och tog en snabbfika. En kladdkaka för min del, som inte ens var god. Värt! Åh.
Handlade även tre böcker av Sophie Kinsella. Hon är en väldigt duktig författare, och har läst två av hennes böcker föut. Har tidigare läst "Mina hemligheter" och "En shopaholics bekännelser". Igår köpte jag "En shopaholics bekännesler. och två av uppföljarna, "En shopaholic i New York" och "En shopaholic säger ja". Jag ser fram emot en kall och dyster Höst/Vinter :)

Fick även en otroligt härlig överraskelse (heter det så på Svenska också, eller säger man bara så på Norska? :S ). Förväntade mig att få lön från Norge igår, men enbart för 2 dagar som jag jobbade i Oktober, alltså cirka 2000spänn.. men helt plötsligt kom 15300 spänn in på kontot. Semesterersättning och lite retroaktivt. Tackar!

Så idag bar det iväg till Göteborg med Jessica igen. Hon extraknäcker förövrigt som dörröppnare/hållare i femmanhuset ifall någon vill stöta på henne. Hon jobbar dock inte så ofta... :P haha!
Det hela började med att vi är sinnessjukt grymma på att hitta! Jag hittade med engång till femmansparkeringshus. Körde inte fel en enda gång! Och vi åkte in, utan några problem alls. Vi var före smått oroliga för hur man gjorde med kortet osv, men, det löste vi fint! Blev sämre när vi skulle ut ur P-huset sen! Den historian ska vi dock inte prata om! hahaha!
Första som händer när vi kommer in i femman, är att det är misär! Det är folk överallt och småtjejer skriker, hoppar o slår! VAD händer!? Jo, förstås så va ju idolerna där och uppträdde.. Åh. Men, ja, vi stannade och kikade lite, Lars och Robin är goa! ;)
Köptes lite allt möjligt idag, underkläder mest, jöööösses vad vi provade, men, bra blev det till slut :P

Nu är det kanske planer på utgång? Här sitter jag o är osminkad i mysbyxor. Utgång? Hm. Nej...

Åh!

Det sägs en sak.. men menas förmodligen nåt helt annat? Har jag rätt?

Varför är det så? Att man alltid vill ha det man inte kan få..?
Jag behöver råd! Jag behöver veta vad jag ska göra.
Kan du säga till mig hur jag ska bete mig?!



Ursäkta!?

Vad faaaaan är det frågan om!?
Det är är verkligen inte okej!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/article3773793.ab

Det här är så jävla upprörande! Nu när Andreas väl ska komma hem så är det förstås fruktansvärt många lag som vill åt honom (konstigt nog när alla lag "hatar" honom egentligen?! Nu vet man ju med säkerhet att hatet bara ligger i att han är en otroligt tuff och bra spelare att möta!) Och så väljer han Linköping av alla ställen!? Vad faaaaan är det om?!
Just i skrivande stund är jag så upprörd att det i princip tjuter och vibrerar i öronen. Det kokar inom mig!
Vilket lag som helst men INTE LHC! Fan fan fan fan fan! Nu hatar jag om möjligt LHC ännu mer bara för det!
VI behöver Andreas igen, INTE Lhc!

– LHC-fansen har inte direkt älskat mig genom åren, men jag hoppas de ger mig chansen och jag kommer att göra allt för LHC, säger Andreas själv.
(aftonbladet.se)
Tack för det Andreas! Ännu en ny Judas.. Tråkigt nog... För jag ÄLSKAR Andreas Jämtin :(

ÅH!

Återkommer när jag lugnat ner mig en smula!



LeAnn Rimes...

Oh I know, I should go, but I need your touch just too damn much..
Loving you isn't really something I should do..
Shouldn't wanna spend my time with you..
That I should try to be strong,
but baby you're the right kind of wrong




Pappa..

Lovade i häromdagen att uppdatera om pappa..

För alla som inte vet så skadades han förra torsdagen, inte jätte allvarligt egentligen, men med tanke på hur vrång han är så vet man aldrig. Han skadades när han skulle kliva av trucken innan den stannat och han fick den på hälen/hälsenan.. skar upp en ganska bra bit osv.. ska inte gå in på detaljer. när han kom hem från jobbet frågade han mamma om hon trodde det behövdes sys. Mammas reaktion på det hela var att i princip spy. Så ja, pappa åkte ner till sjukhuset och sydde.
Frid och fröjd trodde vi.
Han jobbade ju förstås dagen efter "Det är bara att ta smällen" som han uttryckte sig (Gubbfan är som sagt vrång).. helgen gick och han haltade sig fram...
På söndags kvällen sa han att foten kändes konstig. han tog av sig strumpan och ja. foten var mer blå/röd än något annat jag sett och svullen så in i h.lvete. Jag frågade om han skulle åka till akuten med en gång. Han tittade på mig och sa "Nej, jag ska jobba imorgon, det är bara att bita ihop Josefin!".
När jag vaknade i måndags så var han inte hemma, och jag frågade mamma om gammelgubben jobbade, men nej, han var på sjukhuset.
Kommer hem med kryckor och massa medicin. De hade sagt till honom att det är jätteviktigt att han inte stödjer på foten (Hmpf!) och att han måste hålla såret rent. Och hålla utkik så att det inte börjar gå röda ådror från såret, för då är dte blodförgiftning. Gick inte svullnade ner ganska drastiskt med en gång skulle han återkomma.
Nu är han inte så morsk längre, och tjatar om att det bara är att bita ihop, han har insett att det kan bli ganska allvarligt om han inte tar det seriöst. Så nu är jag pappas-flicka och tar han om han hela dagarna..
Så, för att sammanfatta; Pappa mår inte bra, men han klarar sig.

Lögnare...

Nu vet jag att allt var ren och skär lögn.
Tack!

....



Operation..

För det första, så borde jag förmodligen dra ut min visdomstand. den växer INTE som den ska..
För det andra, så vill jag väldigt gärna operera runt endel i min hjärna nu.. eller göra som man kan göra i "Eternal sunshine of the spotless mind", att man anlitar ett företag som kommer hem till dig under natten när du sover, och omprogrammerar saker i hjärnan, så att du glömmer vissa perioder och vissa människor i ditt liv...
För det tredje, så vill jag operera min hjärna så att jag kan sova någongång!
För det fjärde, så vill jag operera hjärnan igen så att jag blir positiv igen. Jobbiga deppdagar det här!

Och, nu lär jag slänga iväg ett "natt-sms"...!

Tack och lov att jag har mina älskade vänner!

Dagen...

Ja, som jag skrivit innan så sov jag knappt något alls inatt, somnade runt 6-7 imorse, och vaknade igen vid 9 ungefär..

Gick ut och gick med hunden i ösregnet. Jag älskar att gå långa promenader när dte regnar! Med musik i öronen, otroligt mycket tankar hit och dit. Då finns det faktiskt, sjukt nog, inget skönare än regn som slår mot ansiktet. UNDERBART är det! Det tyckte dock inte William som ville vända i stortsätt hela vägen, stackarn var dyngsur när vi kom hem...
Jag tog en varm och skön dusch, gjorde iordning mig och lagade mat åt sjuklingen aka min pappa. diskade och hade mig..
Vid kvart över fyra kom Hannah och hämtade mig, efter en otroligt konstig felåkning och många "Men det kommer en bil däruppeifrån! Jag kör inte upp där!" från Hannah så hamnade vi hos nästa person som skulle hämtas, Jessica!
Vi åkte till Expert där Hannah skulle köpa mobil. Och det var ett jäkla krångel. Fick dock höra att de hade försökt att ringa mig? De hade rätt nummer, men det är minsann ingen från Expert som ringt mig.. Iallafall så hade de fått hem min kamera nu, så imorgon kommer jag förmodligen vara en Nikon D80 rikare :)
Efter ungefär 50minuter på Expert åkte vi vidare till Torgstallet för en snabb och mysig fika. Otroligt skönt och behövligt kände jag. Behövde vara med människor som gör mig glad idag.. har väldigt mycket i huvudet just nu..
Ringde en sväng utomlands också ikväll, dvs Norge. Älskade fina Linnéa! Skulle förmdoligen kunna prata flera timmar men, det blir galet dyrt!
Sedan har kvällen mest bestått av hockey och telefonsamtal från en viss Mr M. Vissa har ju jobb att sköta och ringer o säger godnatt vid 22.30! Hm

På tal om jobb! Jag ska på "jobbintervju" på fredag. Trots att jobbet i princip redan är mitt redan? Men ska iallafall träffa chefen. Jobbat för honom ett par gånger redan, men aldrig träffat honom. Låter som att jag jobbar sådär lite "down under" men.. haha. Jobbet innefattar kök och städ. och jag kommer enbart vara vikare. men, med tanke på att det gäller både kök och städ på skolor, dagis och förvaltningar i Ulricehamn så är ju chansen stor att det blir en heldel jobb :) Hoppas på det iallafall! Mår dåligt av att gå hemma! Håll tummarna för mig!

Fick reda på mycket inatt, som jag nog faktiskt helst hade velat slippa veta.. Kändes som jag hade kommit över saker och ting, men nu drogs allt upp igen. Hade vart lättare om det inte hade tagits upp överhuvudtaget.. För nu tänker jag bara en massa....

Ärlighet..

Det här lilla j.vla ordet som ni killar har så svårt med. Vi tjejer går inte sönder av att få höra sinningen från början...
Men tro mig... Det svider, men att dra ut på det hugger värre än något annat.. Men tro mig, jag överlever!

Knappt sovit något alls inatt. Funderat, tänkt och grubblat. Men jag kommer inte fram till något alls.. Mer än att det är otroligt tråkigt att det är såhär..

Att något man tror att man har lyckats förtränga en smula, kan göra så j.vla ont är för mig helt obegripligt..

Tider...

"Du luktar gott. Och det är helt okej! För min del.. Jag suger! Säd och strössel"

Tänk den jävla känslan jag hade i magen den kvällen...

Enkelt...

You don't know what you got till you're missing it a lot...

Sömnlös...

Återigen sitter jag här en natt utan sömn. Ska dock hejda mig från att skicka iväg det där "natt-smset" till Mr M..
Frågan är bara vad det är som händer?

Man kanske skulle ta sitt förnuft till fånga och flytta till Falun? :P
Eller vad sägs? Har någon annan ett bra förslag på stad där det finns mycket jobbtillfällen? Jag är verkligen i behov av förslag på vad jag ska göra, för jag sitter fast känner jag!

De här sömnlösa nätterna ger mig ingen ro. Jag börjar fundera allt för mycket när jag inte har något att göra.. inga negativa tankar just nu dock, men det blir ändå jobbigt. Jag vill inte tänka såhär än!

+ att jag hade gärna sett att jag hade ett jobb, men det enda som finns i Ulricehamn just nu är servitris på kinaresurangen, och det går bort ganska fort. Kul att jobba ihop med enbart kineser som bara pratar kinesiska med varandra? Sedan har vi även dragspelslärare, för det är jag så himla bra på? Annars lite aspestsanerare, jag menar, det gör väl inget om jag dör när jag är 21?
Annars skulle jag ju faktiskt kunna tänka mig att pendla, men med tanke på hur världen och Sverige ser ut idag, så finns det fasen inga jobb i de större städerna runt om mig heller! Ångest! Ge mig ett jobb!

Nu känner jag faktiskt att herr Blund är påväg. Imorgon tänker jag berätta om hur läget med pappa är.. Men, det där skriver jag om imorgon!

Sov gott gullungar!

Om mig..


Nu ska ni få veta lite mer om mig, om ni inte fått svar på någon fråga är det bara att kommentera det ni vill veta!

1. Vad heter du? Josefin
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag är rätt nöjd som det är! Men har alltid gillat namnet Malin
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Det var många förslag, men bland annat Charlotta och Alexandra
4. Vilket stjärntecken är du? Tvilling
5. Vilken årgång är du? 1988
6. Vart bor du? Ulricehamn
7. Bott utomlands? Ja
8. Flyttat antal gånger? 2 gånger
9. Vart skulle du vilja bo? Göteborg
10. Vad vill du bli när du blir äldre? Något inom hockeyn är det enda jag kan komma på…

UTSEENDE
1. Hur lång är du? 159,5 cm
2. Hur mycket väger du? Runt 55 tror jag?
3. Hårfärg och frisyr? Mörkbrun (blond egentligen). Lugg och axellångt hår..
4. Ögonfärg? Grön
5. Mest nöjd med? Ögonen
6. Minst nöjd med? Hm.. tjenna.. Vet ej!
7. Skostorlek? 34/35/36. 31/33 på strumpor..
8. Glasögon? Nej, jag har korpsyn :P
9. Har du några piercingar/tatueringar? Räknas öronen? Tatuering pågång.

FAVORITER
1. Filmer? ”Sex and the city, the movie”. “Saving private Ryan”. “Björnbröder”. ”Sunes jul/sommar”. ”Vi hade i alla fall tur med vädret”. ”Sex and the city, boxen”. ”Nyckeln till Frihet”. ”Greenstreet Hooligans”.
2. Artister? Jösses, den här listan skulle kunna bli otroligt lång! Takida, Volbeat, Stone Sour, Metallica.. Osv osv..
3. Årstider? Vår och sommar
4. Mat/dryck? Grillat/Cola
5. Djur? Hund och Giraff
6. Färg? Grön
7. Parfym? DKNY och ”Fire” från Oriflame.
8. Tv-program? Sex and the city och Hockeykväll.
9. Ämne i skolan? Mediekommunikation
10. Sysselsättning? Hockey, vänner.

KLÄDER

1. Vad använder du just nu för jacka? En svart, från Hm.
2. Vad använder du just nu för skor? Ett par svarta stövlar.
3. Favoritfärg på kläder? Svart
4. Favoritmaterial på kläder? Bomull
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? En riktigt snygg tröja!
6. Favoritaffärer? Carlings
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? 1000kr?

BLANDAT
1. Vad heter din morfar? Bertil
2. Var har du i din:
a) Jackficka just nu? Lipsyl..
b) Jobbväska just nu? Ingenting
c) Handväska eller liknande just nu? Ipod, plånbok, nycklar och mycket annat!
3. Vad är du beroende av? Vännerna, mobilen (tyvärr), hockey, musik och lipsyl.
4. Vilket land kommer du i från? Sverige
5. Vilken sorts lipsyl använder du? Aco från apoteket.
6. Vad tror du på? Jag trodde länge på kärleken som en slags gud.. Nu vet jag inte!
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Kristendomen
8. Vad köpte du senast? Mat, igårkväll.
9. Har du nåt husdjur? Hund och Katt
10. Dolda talanger? Kan vifta på öronen
11. Gamla minnen?
a) 2år gammal, När jag kröp igenom grannens granhäck och satte mig på hans utestolar som såg ut som stora flugsvampar.. Ingen kunde hitta mig.
b) 3år gammal,
När jag mitt i vintern gick utan strumpor och skor ner till affären som låg 1km bort..
c) 4år gammal, När jag sjöng "Hej tomtegubbar.."i radion och vann 500kronor att handla för hos Nybergs leksaksaffär.
d)
5år gammal, När jag bjöd in hela gatan, utan att mamma visste det, på mitt femåriga-födelsedagskalas.
e) 6år gammal, När jag trodde att löven på hösten flög utomlands..
f) 10år gammal, När jag var på 40års kalas för min mammas kusin. När vi spelade brännboll på kvällen och jag fick ett brännbollsracket i pannan. Bulan kommer aldrig försvinna helt, och den växer, blir mindre, och växer igen..

Veta mera om mig? Kommentera!

Ge mig sömn!

Ge mig trötthet! Ge mig motivation! Ge mig en varm och härlig man att sova brevid.. Tex Mr M uppanför ett par länsgränser? :P

Frustration och Tvångsbeteende!

Jaaaa, den där hemska känslan, ni vet, den som börjar någonstans nere i tårna, går genom magen och slutar någonstans i panik uppe i huvudet?
Jag pratar om frustration förstås!
När jag blir frustrerad kan jag inte sitta still och vill helst bara hoppa upp och ner. Får även ett, ja.. tvångsbeteende.
Jag vet inte om ni minns Sunes Jul, när familjen åker till kyrkan? Anna sjunger "Gläns över sjö och strand" och när hon är färdig känner Sune att han, trots tystnaden i kyrkan MÅSTE klappa händerna! SÅN blir jag, jag blir helt till mig och känner att jag MÅSTE klappa en gång, inte applådera utan bara slå ihop händerna hårt, precis som Sune...
Detta tvångsbeteende kommer oftast i samband med att hockeyn går dåligt eller annat som engagerar mig på ett dålig sätt!
Okej, tvångsbeteende är att överdriva, för jag kan hejda mig ganska lätt, men jag får en liten, jobbig känsla att jag ändå måste göra det. HUR sinnessjuk är jag tro..? Haha!

För att komma till hela grejen med den här frustrationen ikväll...
Jag somnade vid 7 imorse, vaknade strax efter 12. Och nu KAN jag verkligen inte somna, vilket leder till att jag kommer vara vaken en bra stund till, vilket i sin tur ger följden att jag kommer sova bort hela dagen imorgon. Jag blir så trött på det här...
Mest irriterad är jag på att jag inte vet vad jag vill göra med saker och ting. Vart jag ska bo, vad jag vill jobba med just nu, om jag vill plugga vidare och isåfall VAD ska jag plugga?

Åh!

Tråk, tråk, tråk..

Helgen, har vart helt okej, men inte speciellt rolig?

I fredags, hm, gjorde jag nog faktiskt ingenting alls av värde om jag ska vara ärlig..

I går åkte jag och Jessica till Tranemo för att titta på Division 3 innebandy. Tranemo (2a i serien) mot Skövde(1a i serien). Tydligen skulle det vara en väldigt spännande match, fast, den blev inte så jäkla spännande tillslut ändå.. Skövde hade i det stora hela greppet om matchen, och ledde ett tag med 2-7. Tranemo kom dock ikapp sig, men matchen slutade 6-8 till Skövde. Ska även sägas att vi inte var i Tranemo pga innebandyn kanske, inte Jessica iallafall! Hej hej snoka, hej hej snoka!

På kvällen sen så satt jag hemma i min ensamhet och förfestade, och vid halv 11 drog jag mig ner till Mimmi där det fanns endel folk, vi drog vidare till Pluto, där det väl var halvkul, men sen kom Stina! Mina fina fina Stina från Norge! Då blev allt mycket roligare. Hittade även Tino som kanske inte var i sitt sinnesfulla bruk, men han bjöd iallafall på efterfest. Efterfesten bestod av Tino, Kakan (förut kallad Jesper, Fjöse, Snäckan), Glenn och mig. Och sen kom även Jessica. Vi gjorde faktiskt inget alls. satt mest, men kul var det! Jessica åt en macka som gått ut den 25e Oktober, "Äh, den är lite torr, men så länge det inte är synligt mögel är det lugnt!"
Jag var hemma runt 06.00. Satt och åt en macka, när mamma kom ner för trappan, "Kom du hem nu?", "Ja, vadå? Vad gör du uppe redan?" "Jag ska ju jobba om 45 minuter.." Det kändes skönt att säga hejdå till mamma och kunna gå upp o lägga sig i sängen. Men satan i gatan vilken ångest jag börjar få när jag inte har jobb! Nån som vill ge mig ett jobb?

Jag ringer på freda´, så ses vi på lörda´

Jag har städat, diskat, lagat mat och vart ute o gått. Men satan i gatan vad rastlös jag är! Ge mig ett jobb!
Får väl flytta till Falun, där fanns det ju ett passande jobb.. :P

Jag är verkligen sinnessjukt dansbandsskadad nu. Jag skäms. Det är så fina texter, och man blir på Gnuss-humör. Gnuss.. Betyder att du dansar med någon, och ja, finns olika sätt men, lägger panna mot panna och, "snurrar" runt med huvudet. Haha, rätt snygg förklaring. Det är iallafall ännu ett ord som bevisar att jag är skadad! Åh!

På Lördag ska jag på innebandy? Det är tydligen en jätte spännande match, och det kostar ju trots allt bara 30 kronor. Kan bli en ganska kul upplevelse :P

Ikväll ska mamma ha "tjötmöte" så, då flyr jag till soffan, tittar på en eller två perioder av Sverige-Ryssland matchen i Karjala cup. Sen flyr jag vidare hem till Jessica och tittar på film med Hannahbanana och Carro, och Jessica förstås.


För dina blickar, mitt hjärta tickar, och jag förstår nu, för mej finns bara du.
Är det inte jättefint?!

Hej..

Tänk att det, enkla, korta, lilla, meningslösa ordet kan betyda så himla mycket.. Hej!
Det är ju så enkelt.. hej..
Det betyder så mycket, och kan värma upp en hel värld för en person!
Vad är människor så rädda för? Vad är det som är så svårt med att säga hej till en person man tycker om?
Ett enkelt hej, och du kan komma långt på vägen!
Kom ihåg, nästa gång du ser en intressant person, var inte rädd, säg hej! Vad är det värsta som kan hända? Du kan vinna mer än du tror!
Jag tänker iallafall ta mig i kragen och säga Hej!

Det regnar och regnar...

Fast, nej, det regnar faktiskt inte men, som jag skrev för ett tag sen; jag är dansbandsskadad!

Snart är det Grey´s... Om jag nu kan slita mig från datorn, det är INTE okej det här..

Har vart nere hos polisen och hämtat mitt pass idag, det ser hej dundrande kul ut! Jag ser helt sinnessjukt sur ut! haha. Nu har jag iallafall ett nytt pass, så nu kan det bära iväg! Men allt är så himlans dyrt bara! Någon som har en resa tillövers?

En busschufför, en busschufför..

Okej, det här hände dock förra veckan, men slog mig idag när jag gick förbi bussen..

Jag skulle åka bussen ner till polisstationen, Borås-bussen kommer och jag hoppar på.
Busschuffören, som förövrigt var en kvinna, tittar på mig och säger glatt "Du är inte 16 va?"
Jag skrattar till och säger "hehe, nej". Chuffören säger att det kostar 12 kronor. Jag som är helt inne i min egen värld tänker att "Ja, det är ju Borås-bussen, så det blir säkert billigare att åka med den än Ulricehamnsbussen". Sätter mig ner, och funderar på att 12 kronor låter ju väldigt billigt. Tar upp kvittot och ser att hon tog mig som ungdom!
Herregud. Hon menade alltså på ett sätt "Du är inte 16 va?" Alltså, hon trodde att jag var sisådär 15 år?! Hon trodde alltså att jag var 5 år yngre än vad jag egentligen är!
Helt förbryllad och skärrad ringer jag Jessica, och hon i sin tur skrattar helt hysteriskt åt min berättelse. Jag frågar chockat om jag verkligen ser så himlans ung ut, och Jessica skrattar ännu mer, och får någonstans emellan skratten fram ett "Nej, verkligen inte"
Jag kände mig en aning sårad över min unga ålder. Alla andra busschufförer får jag iallafall betala vuxenpris hos!

I curse the day you were born!

Den ilskan känner jag.
Bra sagt där av Charlotte i Sex and the city filmen.

I curse the day you were born!

Eftersnack; Brynäs - HV71. 4-3. Omgång 19.

Det gick inte så bra..
Hv var som jag skrev i försnacket otroligt skadedrabbat, med bland andra Jukka Voutilainen, David Fredriksson och David Petrasek på skadelistan. Även Martin Thörnberg fattades efter sin knätackling mot en Skellefteå spelare i torsdags. Han blir avstängd fram till den 6 November, vilket innebär att han även missar den första matchen i Karjala cup.

Första Perioden:
Hv började matchen ganska passivt och lamt, och Brynäs kunde ganska snabbt ta ledningen genom Widing, som hade gott om tid att placera upp pucken i nättaket bakom Stefan.
Försvarsspel, passningsspel och annat viktigt var som bortblåst helt och hållet för Hv.
Sedan blev en Brynässpelare utvisad, och Hv gjorde det jag alltid ber om, snabb tekning (i detta fall av Davidsson) bak till back (i detta fall Puistola), som skjuter direktskott fram till forwarden (i detta fall Önerud) framför mål som styr in pucken bakom målvakten. Ställningen var 1-1.
30 Sekunder senare i PP händer exakt samma sak, men med nya spelare på isen, Melin som tekare, Beech (The king!) som skjuter och Laine som petar in den. Tackar! Mitt hopp steg mer och mer på att början av matchen var ett minne blott!

Andra perioden:
Men andra perioden startade som första; Hv spelade passivt och mycket blev fel. En Brynässpelare fick stå helt omarkerad framför Stefan och kunde sätta kviteringspucken till 2-2 efter bara 3 minuters spel. Stefan var dock perioden och matchens hjälte och stog för många fina räddningar. Frågan är bara vart backarna var någonstans? Trodde det var paus och va ute o köpte korv? Angell gjorde iallafall att Hv övertog ledningen efter 8 minuter.

Tredje Perioden:
I tredje perioden hände det igen. Brynäs gjorde ett otroligt tidigt mål, pga att Davidsson fipplat med pucken på offensiv blå och gett bort pucken till en fri Brynässpelare. Det stog 3-3 under hela tredje perioden. Vilket Hv ska ha en elouge för, eftersom de i tredje perioden drog på sig otroligt många utvisningar!

Sudden
Matchen gick till sudden, där Brynäs återigen gjorde ett snabbt mål, återigen pga att en Hv spelare fipplat. Nu var det Luoma som hade stora problem med att få ur pucken ur egen zon, och Brynäs tackade och tog emot.. Så alltihop slutade med 4-3 till Brynäs.


Sammanfattning:
För min del handlade hela matchen om felpassningar, okoncentrerade spelare, utvisningar och backar som köper korv. Vilket det gör i skrämmande många matcher nu! Hv är verkligen nere i en svacka, och ska jag vara ärlig, så "hoppas" och tror jag tyvärr att det beror mycket på skadeläget. Jag hoppas det beror på skadeläget, eftersom spelare kommer tillbaka efter skador, men är det något annat som ligger i grunden till att det går dåligt, känns det inte bra det här!
Jag önskar att våra juniorer och utlånade spelare var mer förberedda för spel i Hv än vad de är..

NU är det ett otroligt behövligt uppehåll, och jag hoppas många av spelarna kommer återhämta sig till den 12 November då Hv beger sig ner till Schweiz och möter HC Bern i Champions Hockey League. Hoppas framför allt att Hv är i toppform när vi möter formstarka Rögle nere i Ängelholm den 15 November! Spänningen är på topp!

Måste även lägga in ett inlägg påtal om Rögle. Jag tycker det är underbart att Rögle toppade serien i ett par dagar, och nu ligger på samma poäng som Modo och Linköping som ligger 1a och 2a!


Period 1:

1-0 BIF (06:16) Daniel Widing (Jonsson) PP
1-1 HV71 (13:12) Simon Önerud (Puistola, Davidsson) PP
1-2 HV71 (13:32) Teemu Laine (Beech, Melin) PP

Period 2:
2-2 BIF (03:23) Andreas Dackell (Widing, Sundström)
2-3 HV71 (08:54) Nicholas Angell (Davidsson, Ullström) PP

Period 3:
3-3 BIF (01:37) Mads Hansen

Sudden:
4-3 BIF (0:42) Andreas Dackell (Hietanen, Molin) PP

Skott 36-24 (11-11, 14-7, 10-6, 1-0)
Utvisningar BIF: 7x2 – HV71: 12x2
Domare Ulf Rådbjer
Publik 4408

Vad har du under blusen Rut?

Jag har blivit dansbandsskadad!!!


Brynäs - HV71. Åh!

Men det är väl klart att vi inte har canal+ sport 2!

Brynäs - HV71. Omgång 19. Försnack.

HV71 kommer återigen starta matchen med många viktiga spelare borta, antingen 7 eller 8, för det är fortfarande osäkert om Martin Thörnberg är fortsatt avstängd eller ej. Mikko luoma är dock tillbaka på backsidan ikväll, känns bra!
Sedan omgång ett har Hv71 skjutit 158 skott mer än vad Brynäs sammanlagt har gjort, vilket känns ganska bra inför kvällens match! Brynäs har testat sina motståndarmålvakter 454gånger, medans Hv71 skjutit mot mål 612gånger. Fina siffror det!
Hv vann i lördags men har dock inte vunnit två matcher i rad sen omgång 9 och 10, men ikväll borde en vinst till komma, om hv spelar som de gjorde i lördags!
Samtidigt så har Brynäs inte vunnit någon av de senaste 6 omgångarna, men, ledde ganska länge serien. Båda lagen åker med andra ord upp och ner i sina matcher.
Jag hoppas och tror på att Hv kommer trycka på lika mycket som de gjorde i lördags mot FBK, men med tanke på hur ostabila hv har varit i sitt spel från match till match ska jag nog inte vara för säker på min sak men, jag har iallafall en otroligt bra känsla i magen inför kvällen!

Matchen visas på Canal+ sport 2! Sändningen börjar klockan 18.45. Missa inte!


Kom igen nu Hv!

Skryt

Snart kan jag inte störa mig mer på vissa personer. Ni går mig på nerverna! Sluta skryta och hålla på, jag har tröttnat! Det är jättekul att ni har ett bra liv med allt vad det innebär, men skryt inte om det hela j.vla tiden!

Ge-Kås och spöken.

Igår morse bar det iväg med Mamma, Robert och Pernilla mot Ge-kås. För att vara söndag och precis efter löning var det relativt lite folk. Vissa stunder kunde man tillochmed gå i normal takt! Hittade en hel del, och det råkade bli dyrt.
Hittade iallafall 7 "måste-ha-filmer" vilket kändes riktigt bra. Bland andra Sex and the city-filmen (love!), Nyckeln till frihet, Sunes sommar och Djungelboken!
Annars hände det inte mycket alls igår måste jag säga.. Promenad och så på kvällen, vilket var väldigt mysigt.. ;)

Hittade inte min mobil senare på kvällen heller, och insåg att jag inte använt den sen vi var och åt på eftermiddagen. Fick en aning panik och jag försökte ringa den, utan resultat då jag bara kom fram till röstbrevlådan. Paniken blev bara större när jag insåg att jag inte borde komma dit eftersom jag laddat mobilen fullt under natten. Jag började inse i hemskhet att jag skulle bli tvungen att köpa ny telefon igen...
Då, helt plötsligt lyser det till i min säng, och det är min mobil som har ett konstigt ryck! Jag kan svära på att den inte låg där ett par minuter tidigare! Fruktansvärt läskigt + att den var avstängd. Som sagt, så skulle den inte vart det eftersom jag laddat den. Någon som har ett förslag på hur man jagar bort spöken?

Alla helgons dag..

Skänker en extra tanke till alla som förlorat någon de saknar och älskar..



Morfar och Mormor...

HV71 - FBK. Eftersnack.

Hej och hå..
9 grundspelare borta från laget, kändes ju som en jättebra uppladdning, Hm!
Men matchen började, för min del oväntat! Hv tryckte på och visade verkligen hjärta! Redan i första bytet hade Hv en målchans genom Davidsson, men pucken hamnade utanför.
När sedan FBK drog på sig en utvisning för att vara för många spelare på isen fick Johan däremot sätta sitt 130:e grundseriemål. Och slog därigenom Hv,s Owe Thörnbergs 13åriga målrekord! Grattis vackra människa!

Matchen var jämn och spännande, vilket syns i skottstatistiken, och jag skriver igen, det var för mig lite oväntat. Men gudars vad kul att vi vinner OCH gör första målet i matchen!

Återigen så är det Kris Beech som får vara min match-kung!
Han är överallt, här och där, hela tiden! Jobbar och krigar sig ur kniviga situationer, och hittar ALLTID rätt vad det gäller passningar och mål.
KUNG!


Jukka Voutilainen, Kris Beech och Simon Önerud
Bilden kommer från HV71.se

Period 1:
1-0 HV71 (04.49) Johan Davidsson (Puistola, Voutilainen) PP

Period 2:
1-1 FBK (05.54) Anders Bastiansen
2-1 HV71 (13.33) Kris Beech (Önerud, Gustafsson) PP
2-2 FBK (15.03) Mikael Johansson (Wallin, Goren) PP
3-2 HV71 (16.13) Björn Melin (Laine, Beech)

Period 3:
4-2 HV71 (08.02) Kris Beech (Melin, Gustafsson) PP
4-3 FBK (16.33) Peter Nordström (Mattsson)


Skott36-35 (12-12, 10-15, 14-8)
UtvisningarHV71: 8x2, 1x10 - FBK: 8x2, 1x10
DomareMarcus Vinnerborg
Publik7038

Gårdagskvällen!

Jösses.
Det är vad jag som vanligt har att säga som sammanfattning.
Jag gick ner till Bowlingen runt, ptja, halv 10 där jag mötte upp Jessica, med flera.
RIktigt trevligt, och plötsligt hade jag lägenhet i Tinos keps, som utvecklades till att jag och Sven blev sambos, vi har en liten liten etta, med sjöutsikt, och den är väldigt väldigt billig, praktiskt taget gratis!
Allt som är hans är mitt, och allt som är mitt är hans.
Vi har det väldigt bra tillsammans! haha. Och ibland bor Jessica i våran källare, och Sven inte varit i Tyskland förstås!

Vi drog vidare till Pluto där det var "Club rundgång" och, det var väl inte direkt mycket folk när vi kom, men det fylldes ganska snabbt på. Träffade Mr J från Göteborg. Och bestämde med Svetto att jag ska komma ner tll hans tatueringsstudio nästa vecka? Vet ej om jag är redo eller har råd framförallt! Träffade och dansade med sambon många gånger den kvällen, och kul var det!

Vid halv 1 tiden började ett band från Göteborg som heter M.A.N spela. Otroligt bra band om man gillar hård musik! Och jösses vilket röj det var! Och jösses va jag röjde! Gitarristens egitarrer var bland det coolaste jag sett. En var utformad som en gren, och den andra var 11a stängad. Grym kille! Pratade endel med bandet efteråt, och jag ska se dom igen! Grymma killar!

Mr J hade med sig saker som var mina och han skulle sova hos en kompis som bor påvägen hem till mig.
(Det ska sägas redan här att det är ungefär 4km hem till mig från stan, jag hade kjol och spetsleggins, och det var -5 ute och frost, och hemfärden tog ungefär 2½ timme)
Det var ooootroligt stjärnklart igår, så när vi kom till lekparken där det inte finns lampor blev jag nerbråttad för att ligga och titta på stjärnorna, i -5 grader, frost och spetsstrumpbyxor. Otroligt romantiskt. Hm. haha!
När vi kommer hem till kompisen, är han inte hemma, så Mr J och jag får sätta oss utanför o vänta, efter ungefär en halvtimme, då kom tre andra göteborskillar (varav en som va norrläning från början) som också skulle sova där, men inte Herr A som bor där. Så, vi fick snällt vänta ännu längre. Mina ben var dock bortdomnade sen länge så det gjorde inte så mycket.
Fick mina grejjer efter att ha väntat utanför i en timme i kylan. Och jag kände att det egentligen inte var värt det, jag hade kunnat klara mig utan grejjerna. Men men, gjort va gjort. Jag vägrade sova över hos Herr A, och skulle gå, och Mr J som är den mest vrånga man jag känner skulle prompt följa mig hem. Han följde mig halvvägs, sen tvingade jag honom att vända.

Somnade runt halv 6 inatt, med strumpor, mysbyxor, tshirt och tröja, filt, täcke och varmvattenflaska. Låg och huttrade som en döeende fisk på land.

Så nu sitter jag här, helt förkyld med ömma fötter.. Men gårdagskvällen var kul! Fick höra många roliga, snälla  och söta kommentarer. Tack som fan Boys and Girls! Vill framförallt tacka min Sambo Sven som gjorde detta möjligt. haha!

Ont, öm, öm, öm!

Okej, dagen efter att jag druckit blir jag alltid sinnessjukt öm i fötterna! Vad beror det på?

RSS 2.0